Onze privacy- en cookiebeleid  is op 19 mei 2018 geupdate, zodat u nog makkelijker inzicht kunt krijgen in welke gegevens we verzamelen en waarom we ze verzamelen.

Er verandert niets aan de huidige instellingen of de manier waarop uw gegevens worden verwerkt. We verbeteren alleen de manier waarop we onze procedures beschrijven en de manier waarop we de opties toelichten die u heeft om uw gegevens te updaten, beheren, exporteren en verwijderen. 
 
Dit doen we naar aanleiding van de nieuwe privacywetgeving (AVG) in Europa (maar de wijzigingen gelden ook voor mensen die niet in Europa wonen). 

Meer weten? lees dan hieronder ons nieuwe privacy- en cookiebeleid. Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken. Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Leesbrillenbox B.V. U dient zich ervan bewust te zijn dat Leesbrillenbox B.V. niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren. Leesbrillenbox B.V. respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Privacy- en cookiebeleid

We willen u als klant graag zo goed mogelijk van dienst zijn. Om dat te kunnen doen, hebben we enkele gegevens van u nodig en laten we u producten zien waarvan we denken dat u ze leuk vindt, aan de hand van informatie die we verzamelen via u en een derde partij. We gebruiken die informatie alleen als daar een gerechtvaardigde grondslag voor bestaat.

We hebben dit privacybeleid geschreven om u uit te leggen welke informatie we verzamelen, hoe we die informatie gebruiken en welke keuzes u hebt. Omdat we een bedrijf zijn dat op het internet actief is, kan een deel van de informatie wat technisch zijn. We doen ons best om het zo helder en eenvoudig mogelijk uit te leggen. Vragen en opmerkingen over dit beleid zijn altijd welkom.

Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn gegevens die iets vertellen over u of die we in verband kunnen brengen met u.

U deelt persoonsgegevens met ons als u klant bij ons bent of als u contact met ons hebt. Denk aan u naam, u telefoonnummer of u e-mailadres. Maar ook het IP-adres van u computer of een betaling. Het gaat om alle gegevens die we in verband kunnen brengen met u. Ben u een bedrijf of stichting? Dan word u gezien als persoon en gaat het ook om gegevens die direct of indirect iets over u vertellen.

We verzamelen op verschillende manieren informatie:

Wanneer u ons de informatie geeft of toestemming geeft om die te verkrijgen

Als u u aanmeldt als klant op Leesbrillenbox.nl, een reactie indient via ons formulier of u inschrijft voor onze nieuwsbrief, geef u ons vrijwillig bepaalde informatie. Het gaat hierbij om uw naam, e-mailadres, telefoonnummer, adres en woonplaats. Als u iets koopt op Leesbrillenbox.nl verzamelen we betaalinformatie en informatie over wat u hebt gekocht. Als u op Leesbrillenbox.nl iets voor iemand anders koopt, verzamelen we zijn of haar bezorggegevens (naam en adres)

Wanneer u op Leesbrillenbox.nl of gaat werken bij Leesbrillenbox.nl een (sollicitatie)formulier invult verzamelen wij u naam, emailadres, telefoonnummer, adres, woonplaats en geboortedatum.

We verzamelen ook technische informatie als u Leesbrillenbox.nl gebruikt

Als u een website, mobiele applicatie of andere internetdienst gebruikt, wordt automatisch bepaalde informatie gegenereerd en opgeslagen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van Leesbrillenbox.nl. Hier volgt een opsomming van de verschillende typen informatie die we verzamelen:

 

Loggegevens

Als u Leesbrillenbox.nl gebruikt, slaan onze servers informatie op ("loggegevens") waaronder informatie die u browser automatisch doorstuurt als u een website bezoekt, of informatie die u mobiele app automatisch stuurt als u die gebruikt. In deze loggegevens zitten ook u ip-adres, het adres van en activiteit op websites die u bezoekt en zoekopdrachten, browsertype en -instellingen, de datum en tijd van u verzoek, hoe u onze website gebruikt hebt, cookie gegevens en apparaatgegevens. Wij verzamelen deze ‘’loggegevens’’ om te analyseren hoe vaak de website Leesbrillenbox.nl wordt bezocht en om de website veilig en bereikbaar te houden. Op verzoek kun u meer informatie krijgen over de types informatie die we in onze logboeken verzamelen.

Cookie gegevens

Wij gebruiken cookies op de website Leesbrillenbox.nl. Dit doen wij om onze dienstverlening te verbeteren, de website optimaal te laten functioneren, voor het efficiënt uitvoeren van campagnes en voor de doeleinden zoals omschreven in ons privacy statement.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die door een internetpagina op een pc, tablet of mobiele telefoon worden geplaatst. In zo'n cookie wordt informatie opgeslagen zoals bepaalde voorkeuren van de bezoeker.

U kunt zelf beslissen of u onze cookies wilt accepteren of weigeren of dat u wilt dat de browser u op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Hiervoor dien u de instellingen in de browser aan te passen. Aangezien iedere browser anders is, verwijzen we u naar het "help'' menu van uw browser voor het instellen van cookie-voorkeuren.

Hieronder vind u een lijst van cookies die wij plaatsen:

Cookie

Doel

Functionele cookies

Optimalisatie van functionaliteit van de website

Analytische cookies

Onderzoek naar het gebruik van onze website. Wij verwerken anonieme statistieken over bezoeken aan Leesbrillenbox.nl. Dit gebeurt met een webanalyse systeem.

Advertentie cookies

Cookies die inzichtelijk maken welke door LEESBRILLENBOX ingezette media effectief zijn. Door deze cookies kun u na een bezoek aan Leesbrillenbox.nl op andere websites advertenties van Leesbrillenbox.nl zien.

Social cookies

Cookies die inzichtelijk maken welke door LEESBRILLENBOX ingezette media op Facebook en Instagram effectief is. Door deze cookies kun u na een bezoek aan Leesbrillenbox.nl op Facebook of Instagram advertenties van Leesbrillenbox.nl zien.

Cookies verwijderen

U kunt  cookies het gemakkelijkst verwijderen via uw browser. Hieronder vind u een lijst met de meest gebruikte browsers en een link naar de manier waarop u in die browser uw cookies kunt verwijderen:

Gebruik u een andere browser? Dan kun u meestal via instellingen de cookies verwijderen.

Apparaat gegevens

Naast logboek gegevens verzamelen we ook informatie over het apparaat waarmee u Leesbrillenbox.nl gebruikt, waaronder het apparaat type, het besturingssysteem, instellingen, unieke apparaat nummers en informatie over crashes waardoor we kunnen begrijpen waarom iets niet werkt. Wat voor informatie we verzamelen hangt vaak af van welk type apparaat u gebruikt en de instellingen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende typen informatie beschikbaar als u een pc of Mac, of een iPhone of Android-apparaat gebruikt. Lees het beleid van de maker van uw apparaat of de softwareleverancier, voor meer informatie over welke informatie uw apparaat met ons deelt.

Hoe en wanneer we informatie delen

Andere klanten kunnen de accountinformatie die u ons geeft niet zien. We maken deze informatie echter wel beschikbaar via zogenaamde API's (een technische manier om informatie snel te delen) om bijvoorbeeld uw bestelling op een juiste manier te kunnen verwerken.

We delen uw informatie met:

  • Logistieke dienstverleners die de bezorging van onze producten verzorgen. Met deze partij delen wij alleen NAW gegevens.
  • Online adverteerders en andere bedrijven die wij gebruiken om de bezorging en prestaties van advertenties of inhoud op websites en apps te analyseren en te verbeteren (bijvoorbeeld Google Analytics).
  • Andere bedrijven die wij namens ons informatie laten verwerken, aan de hand van onze instructies en in overeenstemming met dit privacybeleid. We delen bijvoorbeeld informatie over u betaalkaart met de betaalverwerkers die we gebruiken om u betaalinformatie op te slaan. Tevens delen we gegevens met een CRM systeem. Sommige informatie kan namens ons door derden worden verzameld.

Hoe lang we uw informatie bewaren

We bewaren uw informatie alleen zo lang als nodig is om onze diensten aan u aan te kunnen bieden en de doelstellingen zoals uitgelegd in dit beleid te kunnen halen. Dit is ook het geval voor iedereen waarmee we u informatie delen en die namens ons diensten uitvoert. Als we uw informatie niet langer hoeven te gebruiken, en er geen noodzaak is voor ons om die te bewaren om te voldoen aan wettelijke of regelgevende verplichtingen, verwijderen we de informatie van onze systemen, of anonimiseren wij die zodat wij u niet kunnen identificeren.

Uw opties

Wij bieden onze gebruikers graag duidelijke en eenvoudige keuzes over wat er gebeurt met hun informatie. Wil u weten welke persoonsgegevens wij precies van u hebben? Vraag dan gerust een overzicht bij ons op. U kunt ons ook vragen om de persoonsgegevens die wij van u hebben:

  • aan te passen
  • te wissen
  • over te dragen aan iemand anders

Stuur uw verzoek naar contact@leesbrillenbox.nl dan maken wij het voor u in orde.

Als u een LEESBRILLENBOX account hebt, zijn veel van deze keuzes meteen toegankelijk op Leesbrillenbox.nl via de accountinstellingen. U kunt bijvoorbeeld:

  • Op elk moment de informatie in uw account bijwerken.
  • Uw account op elk moment sluiten. Wanneer u uw account sluit deactiveren we het en verwijderen we uw gegevens.

Mocht dit niet lukken dan kun u natuurlijk contact met ons opnemen.

Nieuwsbrief

We sturen u alleen nieuwsbrieven als u hiervoor toestemming heeft gegeven, maar als u dit liever niet meer wil kun u u hiervoor gemakkelijk afmelden door onderin de nieuwsbrief op Afmelden te klikken. Voor onze nieuwsbriefservice werken wij samen met MailChimp. MailChimp verklaart via hun site www.mailchimp.com dan zij met hun werkwijze voldoen aan de nieuwe privacywetgeving (AVG) wereldwijd.

Een klacht indienen bij een toezichthouder

Als u vindt dat wij niet hebben voldaan aan de wetten op gegevensbescherming, heb u het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

U hebt ook keuzes in de software of op het apparaat dat u gebruikt voor het bezoeken van onze website. Bijvoorbeeld:

  • De browser die u gebruikt laat u cookies of andere typen lokale gegevensopslag beheren.
  • Uw mobiele apparaat laat u kiezen hoe en wanneer u locatie en advertentie-identificatie en andere gegevens met ons worden gedeeld.

Voor meer informatie over deze keuzes raadpleeg dan de informatie over uw apparaat of van uw softwareleverancier.

Disclaimer

LEESBRILLENBOX BV is gerechtigd de inhoud van de Privacy Policy te wijzigen zonder dat de bezoeker daarvan op de hoogte wordt gesteld. Het doorvoeren van de wijziging op de website is daarvoor afdoende.

Hoe wij wijzigingen aan dit beleid aanbrengen

LEESBRILLENBOX BV behoudt zich het recht voor haar privacy- en cookiebeleid aan te passen. We adviseren u dan ook regelmatig op deze pagina te kijken of er veranderingen zijn doorgevoerd. Indien wij wezenlijke wijzigingen aanbrengen zullen wij zorg dragen voor een meer opvallende kennisgeving, bijvoorbeeld via email voor bepaalde diensten.

De beste manier om contact met onze functionaris gegevensbescherming op te nemen is via contact@Leesbrillenbox.nl. Per post kun u contact met ons opnemen op :

LEESBRILLENBOX BV
t.a.v. Afdeling informatisering
Postbus 22014
1302 CA Almere

Dit privacy- en cookie beleid is laatst gewijzigd op 19 mei 2018.